Панорама

У ТОВ «Еко-ферма «Диво» з села Сираї, що на Чернігівщині, виробляють сири, масло, йогурти та іншу натуральну молочну продукцію без хімії. У найближчих планах підприємства — почати випуск ще й овечого масла. 

Серед переліку продукції: м’який сир, масло, ряжанка, молоко, йогурти, сметана, кефір, десерти. Усе це натуральне і відповідає держстандарту. Для виробництва йогуртів у господарстві вирощують полуницю, інші ягоди купують переважно у невеликих господарств, які не використовують хімію.

На підприємстві встановлене сучасне обладнання. У сироварні — напівавтоматична лінія, нагрівом та охолодженням керують за допомогою комп’ютера.

У найближчих планах підприємства — почати випуск ще й овечого масла. Головний технолог підприємства Зінаїда Симчишин запатентувала його першою в Україні. Таке масло білого кольору, а жирність складає 86-88%. Технолог зазначає, що молоко вівці є набагато кориснішим і краще засвоюється.

За словами Зінаїди Симчишин, ніша з овечим маслом є малоосвоєною та унікальною. Вівці на підприємстві вже є

Top