Панорама

Рак шлунку – одне з найбільш поширених злоякісних захворювань і залишається надзвичайно гострою проблемою, повідомляє прес-служба чернігівського онкодиспансеру.

Щороку в області реєструється біля 300 випадків захворювань на рак шлунка. У 2017 році зареєстровано 297 випадків (показник захворюваності 29,0 на 100 тис. населення, що на 62,9% вище середнього показника по Україні – 17,8).

Серед чинників, що сприяють розвитку раку шлунку, називаються особливості дієти і чинники навколишнього середовища, куріння, інфекційний і генетичний чинники. Доведена залежність частоти виникнення раку шлунку від нестачі вживання аскорбінової кислоти, надлишкового вживання солі, маринованих, пересмажених, копчених продуктів, гострої їжі, тваринного масла. Серед причин також є зловживання алкоголем.

У початковій стадії рак шлунку розвивається безсимптомно і виявляється як випадкова знахідка. На жаль, рак шлунку не має специфічних симптомів. До ознак захворювання відносять:

біль у верхній частині живота;

нудоту;

зниження апетиту;

почуття пересичення їжею, навіть коли хворий практично нічого не їв;

кислотну печію;

періодичне здуття живота;

блідість шкіри

Top