Панорама

Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 950 грн (22% сукупних витрат на харчування), хліба і хлібопродуктів – 618 грн (14%), овочів, включаючи картоплю – 559 грн (13%), молока, сира та яєць – 553 грн (13%), олії та жирів – 418 грн (10%). Це підсумки вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2018 р. 

Середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на продукти харчування 4324 грн (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого господарства).

Частка витрат на харчування склала 47% сукупних витрат населення області (в Україні – 49%). 

Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 74 грн. 

Про це повідомили в  Головному управлінні статистики

Top