Панорама

Ягоди і трави, овочі і фрукти, сушені, морожені, квашені і звісно ж консервовані –  запаси на зиму уже є чи не в кожної родини. Але не всі резерви корисні, повідомляє ТСН.

Чим варто ласувати, а від яких запасів на зиму краще відмовитись? Дієтолог Наталія Самойленко найперше радить мінімізувати вживання варення, бо воно збільшує глюкозу. На сухофрукти, виявляється, теж краще не налягати – лише по 2-3 штучки і аж ніяк не щодня.

Натомість заморожені фрукти, ягоди та овочі – це справді корисно. Що ж до консервації – таке варево, та ще й з оцтом, категорично прибрати з раціону. Воно може загострити деякі недуги, “особливо, якщо організм хворіє на сечокам’яну хворобу” чи “так само в людей, котрі мають захворювання суглобів”. А от квашені продукти не лише стимулюють імунітет, але й сприяють підвищенню тривалості життя

Top