Панорама

Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями.

В області виробляється 8% від загального обсягу виробництва в Україні сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого, більше 5% свіжих чи охолоджених туш яловичини і телятини, майже 3% вершкового масла жирністю не більше 85%, 2% хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання.

З початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували продукції на 6,7 млрд.грн, або 36% загального обсягу реалізації промисловості області.  

 У січні–серпні 2018 р. на цих підприємствах працювало близько 8 тис. осіб штатних працівників (21% працюючих у промисловості). Середньомісячна заробітна плата штатного працівника становила 6823 грн, що на 7% більше, ніж рік тому.

Підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у січні–червні 2018р. за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 735 млн.грн, або 69% обсягу капітальних інвестицій промисловості області.

За повідомленням Головного управління статистики у Чернігівській області

Top